30.4. - Regionalna Domijada u Splitu

GALERIJA SLIKA
30.4. - Regionalna Domijada u Splitu

Naša kreativno - likovna sekcija osvojila je 1. mjesto na 44. regionalnoj Domijadi

Natjecanjem učeničkih domova Dubrovačko - neretvanske, Splitsko - dalmatinske i Zadarske županije ove subote završena je 44. regionalna Domijada.

Ponovo se iz Splita vraćamo ponosni i sretni, s pokalom u rukama.

Osvojili smo 1. mjesto u zaista jakoj konkurenciji u kategoriji industrijskog dizajna s radom "Pogledalce", a koje su marljivo, strpljivo i nadahnuto stvarale učenice naše kreativno - likovne sekcije: Monika Franušić, Patricia Jeić, Nina Violić i Elena Chiarini s voditeljicom sekcije, odgajateljicom Marinom Bobić.

Također, iznimno smo ponosni na osvojeno 2. mjesto u kategoriji modnog dizajna, gdje se kreativno - likovna sekcija predstavila s mastovitom kreacijom "Pompolina". Našu "Pompolinu" osmislile su i krojile vesele i vrijedne ruke učenika Filipa Nikoletića, Tamare Matić, Nike Mlinarić, Martine Radić, Eve Matičević, Petre Cvjetanović, Natalije Mojaš, Mie Franušić i Monike Franušić, naravno, pod budnim okom odgajateljice Marine Bobić.

U kategoriji scenskog nastupa - recitacija, uspješno nas je predstavila učenica Blanka Maria Franušić koja je s puno emocija recitirala pjesmu "Molitva ljubavi" autorice Višnje Goljački, a uz mentorstvo odgajateljice Blaženke Bračun. 

Ali, to još nije sve. 

U kategoriji rukotvorine, a izvan konkurencije, naš Dom predstavljale su učenice Mari Mekišić, Iva Mihočević, Mihaela Mlinarić i Karla Pezić, članice naše ekološke skupine, s teglicama džema od ljutih naranača iz našeg đardina, koje smo ostavili na poklon svim sudionicima ovogodišnje regionalne Domijade. 

Bila je to još jedna prekrasna subota u lipom Splitu. I ovaj put, divan domaćin i izvrstan organizator bio nam je Učenički dom Split.

Lijepo je bilo, nakon dvije godine stanke, vidjeti toliko puno zanimljivih radova, toliko kreativnosti, toliko sportskog duha i osjetiti da se, unatoč okolnostima, promišljalo i stvaralo u svim učeničkim domovima.

Lijepo je bilo osjetiti i pripadnost zajednici učeničkih domova.

Presretni smo zbog uspješnih rezultata naših učenika koji su već sad puni novih kreativnih ideja za rad u izbornim programima i ponosni na njihovo zajedništvo - naše žute majice istinski su svijetlile skupa. 

A, iskreno smo se veselili i uspjesima i osvojenim 1. mjestima učenika i mentora iz Muškog učeničkog doma Dubrovnik te Učeničkog doma Paola di Rosa.

No, ono što je najveći, najvrjedniji dobitak svih nas bilo je veselo druženje, podrška, međusobno bodrenje i pjesma u autobusu - zajedništvo triju prijateljskih dubrovačkih domova.

Već sad se veselimo novom druženju u na državnoj razini Domijade u Rovinju kamo 15.5. putuju svi pobjednici regionalne Domijade.

GALERIJA SLIKA 30.4. - Regionalna Domijada u Splitu

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE