AKTUALNO U NAŠEM DOMU NOVOSTISRETAN DAN ŽENA - 8.3.2024.g.

Naši su se mladići potrudili te vrlo vješto i s ljubavlju izradili pregršt nježnih cvjetova za sve djevojke u Domu kako bi im na taj način poželjeli sretan Dan žena.


PROČITAJ VIŠE

ZATVARANJE FESTE - 4.2.

U rano nedjeljno jutro, već treću godinu  tratamentom smo ispratili trombunjere, festanjule i barjaktare koji su krenuli na Goricu sv. Vlaha zatvoriti najdražu nam Festu.


PROČITAJ VIŠE

VEČER DRUŠTVENIH IGARA - 30.01.

U sklopu obilježavanja Dana Doma, u utorak 30.1. Vijeće učenika našeg Doma s koordinatoricom, odgajateljicom Dolores,  organiziralo je Večer društvenih igara za sva tri dubrovačka učenička doma. 


PROČITAJ VIŠE

PLESNA RADIONICA - 24. 01.

U sklopu priprema za Dan Doma i Festu svetoga Vlaha, a i ususret nadolazećim maturalnim zabavama, nakon održanog sastanka  1. i 5. odgojne skupine, odgajateljice Marina i Marijana zajedno su organizirale plesnu radionicu bečkog valcera za svoje odgojne skupine, prvu i petu, a pridružili su im se i ostali zainteresirani učenici.


PROČITAJ VIŠE

PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA - 15.12.

I ove se godine, već tradicionalno, naš Dom uključio u humanitarnu akciju Caritasa Dubrovačke biskupije "Podijelimo radost Božića" - ovaj put za Vukovar i Borovo Naselje.


PROČITAJ VIŠE

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI - 18.11.2023.

"Moje svjetlo za Vukovar je pjesma

Nju mi nitko ne može ugasiti.

Moje svjetlo za Vukovar su riječi

Njih mi nitko ne može zaustaviti.

Moje svjetlo za Vukovar ste vi

Vi koji čitate i vjerujete

Da pjesma može biti svjetlo."

(M. Bratanić)


PROČITAJ VIŠE

MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA - 15.11.2023.g.

Naša Kreativno-likovna sekcija sudjelovala je na Smotri radova učenika srednjih škola i učeničkih domova Dubrovačke biskupije koja se održala u dvorani Ivana Pavla II., u organizaciji Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, a povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca.


PROČITAJ VIŠE

VEČER U KAZALIŠTU - 6.11.2023. g.

Sinoć su učenici 2. i 3. odgojne skupine sa svojim odgajateljicama Dolores i Blaženkom posjetili Kazalište Marina Držića i pogledali predstavu "Stolice" redatelja Darija Harjačeka, a prema istoimenoj Ionescovoj drami.


PROČITAJ VIŠE

ZDRAV RAZVOJ MLADIH - 7.04.2023.

Naši učenici, u pratnji odgajateljice Dolores, koordinatorice Vijeća učenika našeg Doma, sudjelovali su na predavanju za učenike, roditelje i nastavnike "Zdrav razvoj mladih" u Dvorani Ivana Pavla II, koje je, u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko- neretvanske županije, održala izv.prof.dr.sc. Katarina Dodig - Ćurković, dr.med. specijalistica psihijatrije, subspecijalistica dječje i adolescentne psihijatrije i forenzičke psihijatrije.


PROČITAJ VIŠE

SRETAN DAN ŽENA - 08.03.2023.

Drage naše, provedite svaki, a posebno današnji dan, okružene ljubavlju, pažnjom i nježnošću, i ne dopustite da vas išta sprječava u ostvarenju snova. 


PROČITAJ VIŠE

Tombola ljubavi - 13.02.

Bilo je veselo i napeto uz tombolu za Valentinovo. 

Primamljive nagrade, sokići i grickalice, bili su spremni. Ravnateljica Sandra, odgajateljica Đeni, kuhar Pero i učeničko povjerenstvo izvlačilo je i provjeravalo brojeve, nestrpljenje i smijeh ispunili su naš domski restoran.


PROČITAJ VIŠE

Dan Doma i Sv. Vlaho, međudomska suradnja - 3.2.

Posjet Učeničkog doma Marije Jambrišak iz Zagreba. Sretni smo što smo u sklopu međudomske suradnje, a povodom Dana Doma i Feste sv. Vlaha- 3.2., ugostili drage prijatelje - učenice i djelatnice Učeničkog doma Marije Jambrišak iz Zagreba.


PROČITAJ VIŠE

KAHOOT KVIZ - SVETI VLAHO

Povodom Dana Doma i Sv. Vlaha, 3.2., odgajateljice Dolores i Marijana su za svoje 2. i 5. odgojnu skupinu kreirale Kahoot kvizove o poznavanju sv. Vlaha i njegove Feste.


PROČITAJ VIŠE

Eko skupina

Članovi eko skupine, sa svojom voditeljicom odgajateljicom Dolores, neumorno su radili tijekom cijelog prvog polugodišta. Bilo je puno ideja, dobre volje i, naravno, proizvoda na koje smo u Domu ponosni. 


PROČITAJ VIŠE

Božićne radionice - 14.12.

Naša božićna priča se nastavlja...

U kreativno-likovnoj sekciji vrijedno se radilo i na sva vrata u našem Domu sletjeli su nježni anđelčići, koje su naši kreativci sa svojom voditeljicom, odgajateljicom Marinom, izradili u makrame tehnici - jednoj od najstarijih tehnika ručnog rada.


PROČITAJ VIŠE

ĐIR GRADOM

Naši učenici 1.r. krenuli su danas u đir Gradom, a pridružili su im se drugaši. 


PROČITAJ VIŠE

POBJEDNICI MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA - 17.11.

Naši učenici iz šahovske sekcije Marijan Šaltić, Marin Šaltić i Nikola Sršen, u pratnji svoje voditeljice, odgajateljice Marijane Varezić, sudjelovali su danas na Memorijalnom brzopoteznom šahovskom turniru "Za vodu, kruh i mlijeko" i ostvarili izvrstan rezultat:


PROČITAJ VIŠE

MJESEC KNJIGE - 15.11.

Medijsko – izdavačka skupina, sa svojom voditeljicom, odgajateljicom Blaženkom Bračun, povodom Mjeseca knjige, posjetila je mališane i tete 2. i 3. mlađe vrtićke skupine vrtića “Izviđač”.


PROČITAJ VIŠE

BRAVO, BLANKA! - 4.11.

Ponosni smo na svoju učenicu iz 3. odgojne skupine Blanku Mariu Franušić koja je osvojila 1. mjesto na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe - komorni sastavi - Županijsko natjecanje, u kategoriji trija, na rogu, s izvedbama: M. Bonis, "Scenes de la foret - Nocturne", K. Schoonenbeek (obr. I. Kušelj), "Pavane melancholique" i D. Butigan, "Pridvorska poskočica".


PROČITAJ VIŠE

Slatko druženje s prvašima - 28.9.

Večeras su se prvaši družili s ravnateljicom. Svoje prve dojmove o domskom životu podijelili su praveći slatkiše u maloj kuhinji, a bilo je vremena i za igru "Tko će prvi..."


PROČITAJ VIŠE

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama - 22.9.

Ponosni smo na svoje učenike Marina Šaltića i Nikolu Vuletića koji su danas, povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u sklopu projekta Dubrovačko-neretvanske županije i Caritasa Dubrovačke biskupije pod nazivom "Josipov dom" - Šutnja podržava nasilje - i tebe se tiče", sudjelovali u humanitarnoj utrci na otoku Lokrumu.


PROČITAJ VIŠE

Posjet djece iz Ukrajine 7.8. - 21.8

Sretni smo što smo imali priliku ugostiti 27 djece i njihove 3 pratiteljice iz Lavovske oblasti u Ukrajini. Uživali su na dubrovačkim spjađama, a mi u njihovoj dječjoj radoznalosti i zaigranosti. Posjetio nas je i Župan, koji je s Veleposlanstvom Ukrajine dogovorio ovaj posjet.


PROČITAJ VIŠE

OPROŠTAJ OD MATURANATA - 11.6.

Teška srca, uz zakusku, prigodne darove, glazbu i ples, oprostili smo se od divne i nezaboravne generacije maturanata 2021./2022.

I već nam nedostaju...


PROČITAJ VIŠE

15.5. - 17.5. 45. državna Domijada u Rovinju

Naše stolnotenisačice Lana Bazdan i Lucija Daničić Kačić te učenice kreativno - likovne sekcije Monika Franušić, Elena Chiarini i Nina Violić uspješno su predstavile naš Dom na 45. državnoj Domijadi.


PROČITAJ VIŠE

OD MENE ZA TEBE

Ususret Valentinovu maštovite i vrijedne ruke naših kreativaca, sa svojom odgajateljicom Marinom, izradile su kutiju "Od mene za tebe"...


PROČITAJ VIŠE

Narančarolija - Dan Doma

Poseban je za nas ovaj datum, 3.2. Naš Dom stoljećima stoji pred ulazom u Grad, pogleda uvijek uprtog u zastavu Libertas i zaštitničku ruku sv. Vlaha. Ponosni smo, stoga, što je Dan našega Doma ujedno i blagdan našeg Parca.


PROČITAJ VIŠE

Volonterski klub - PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA

Ovih dana u Domu smo skupljali namirnice i higijenske potrepštine za potrebite.

I već tradicionalno, uključili smo se u humanitarnu akciju Caritasa Dubrovačko - neretvanske županije "Podijelimo radost Božića" koji ove godine pakete pomoći šalje u potresom pogođenu Glinu.


PROČITAJ VIŠE

Džem od ljute naranče iz našeg đardina

Domska Eko - sekcija bila je vrijedna. Budući da su ljute naranče u našem đardinu i ove godine dale puno plodova, naši ekolozi su ih obrali i u domskoj kuhinji, sa svojom voditeljicom odgajateljicom Dianom Radić i spremačicom Anom Filipi, pripremili su nam slastan džem.


PROČITAJ VIŠE

Rođendan u Domu

Naše cure sjajne su u svemu, pa i u pravljenju kolača. A u prijateljstvu im nema ravnih!


PROČITAJ VIŠE

Domski bend na Srđu

Uoči Dana dubrovačkih branitelja, 6.12., članovi domskog benda sa svojom voditeljicom, odgajateljicom Đeni Halilović Ramčić i portirkom Mirom Bašić, u ime Doma položili su cvijeće podno Križa na Srđu u znak vječne zahvalnosti našim dubrovačkim braniteljima za slobodu koju danas uživamo. 🇭🇷❤


PROČITAJ VIŠE

Ljeto u Domu

Iako još traje ljetni odmor za učenike, u Učeničkom domu "Dubrovnik" živahno je i radno.


PROČITAJ VIŠE

Naš ponos - Valentina!

Učenica Valentina Bešker marljiva je i nadarena članica naše domske foto-grupe koju vodi odgajateljica Marina Bobić. 
 

Ove školske godine, predstavljala je našu foto - grupu  na  fotografskom natječaju Hrvatska u srcu.  


Tako je Valentina, uz poticaj i vođenje svoje odgajateljice, strpljivo fotografirala i okom svoje kamere i na sebi svojstven način ovjekovječila brojne emocije i trenutke.


PROČITAJ VIŠE

Oproštaj od maturanata 2020./2021.

Adio, dragi naši!

Bila je to divna lipanjska večer za sve nas. S ponosom, ali  i sjetom u srcima, ispratili smo naše drage djevojke i mladiće koji su kroz domski "mali raštio", ovaj put, otišli u svijet odraslih. Uz glazbu, smijeh, prigodne poklone i zakusku, svi djelatnici Doma oprostili su se od još jedne divne generacije maturanata, s porukom da su im vrata Doma uvijek širom otvorena.


PROČITAJ VIŠE

Most prijateljstva za Petrinju

Rado smo se odazvali pozivu Lapadskog srca, volonterskog kluba OŠ Lapad, da se uključimo u drugi dio hvalevrijedne humanitarne akcije koju su pokrenuli - Most prijateljstva za Petrinju - kako bismo simboličnim poklonom uljepšali Uskrs učenicima 1. OŠ Petrinja i njihovim obiteljima.


PROČITAJ VIŠE

EUROPSKI DAN JEZIKA

26.rujna, na inicijativu naših učenika Davida Galova i Marijana Šaltića, obilježili smo Europski dan jezika. Svojim plakatom, koji su izradili u Domu tijekom vikenda, podsjetili su nas da je višejezičnost jedno od temeljnih načela EU te koliko je važno cijeniti i čuvati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe kao i poticati međukulturalno razumijevanje.


PROČITAJ VIŠE

DOVIĐENJA, MATURANTICE

Nakon posljednjeg ispita državne mature, naše vrijedne maturantice Ivana Bogdan i Helena Mišković iznenadile su nas i poklonile nam prekrasnu uspomenu u ime maturantica generacije 2019./2020.


PROČITAJ VIŠE

Kad sve ovo prođe, želim... - 7.5.2020.

Rad s učenicama je ono čemu se veselimo svakodnevno odlazeći na posao. Bez obzira na trenutnu situaciju, mi nastavljamo svoja druženja i razgovore u virtualnom svijetu, i rad na daljinu još nas više zbližava.


PROČITAJ VIŠE

Proljeće u mom oku - 6. 5. 2020.

Naša foto grupa nastavlja marljivo bilježiti boje proljeća. Uz stihove Josipa Pupačića uživamo u proljetnim prizorima s Pelješca koje je svojim fotoaparatom ovjekovječila naša učenica Letizia Grljušić.


PROČITAJ VIŠE

Uskrs

Fotografska skupina našeg Doma, sa svojom voditeljicom Marinom Bobić,  vrijedno radi i od kuće. Učenice Valentina Bešker i Marija Stražičić svojim fotografijama dočarale su radost Uskrsa.


PROČITAJ VIŠE

OBAVIJEST UČENICAMA, RODITELJIMA I OSTALIM SURADNICIMA DOMA UČENICA DUBROVNIK

Drage naše, dragi naši,

 

s obzirom na novonastalu situaciju, uvažavajući upute Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rad u Domu odvija se nesmetano u smanjenom obujmu u okviru kojeg se obavljaju nužni, žurni i neodgodivi poslovi vezani za funkcioniranje Doma.


PROČITAJ VIŠE

Valentinovo - 14. 2. 2020.

❤ Valentinovo smo obilježile tipično "ženski", uz muffine, pizzu i, naravno, film. A koji bi drugi bio, nego " The Notebook".


PROČITAJ VIŠE

Nagradna PIZZA NIGHT - 11. 2.

U našem Domu iznimnu važnost polažemo na redovitost u učenju te potičemo razvijanje radnih navika kod djevojaka. Ponosni smo na cure koje uporno i uspješno uče, i poštuju pravila Kućnog reda Doma.


PROČITAJ VIŠE

Zatvaranje 1048. Feste sv. Vlaha - 9.2.2020.

S prvim zrakama nedjeljnog sunca, sa Pila na Goricu uputila se svečana povorka da po 1048. put zatvori Festu sv. Vlaha. Dočekale smo naše trombunjere, festanjule, brajaktare i štovatelje dragoga nam Parca s tratamentom, kako to dubrovačka tradicija i nalaže.


PROČITAJ VIŠE

Dani ljute naranče - Kandelora

Ponosni smo na učenice našeg Doma NINU VIOLIĆ i ANJU ĐURIČIĆ koje su u domskoj kuhinji, uz malu pomoć odgajateljice Đeni Halilović Ramčić i kuharice tete Jadranke Serden, ispekle sacher tortu koristeći džem ljute naranče iz našeg đardina.


PROČITAJ VIŠE

Posjet sinagogi

Ususret Međunarodnom danu sjećanja na žrtve holokausta, naše djevojke, u pratnji ravnateljice, odgajateljice Lenke Jadrušić i djelatnice Doma Mire Bašić, posjetile su sinagogu te se upoznale s tradicijom i poviješću židovske zajednice u Dubrovniku.


PROČITAJ VIŠE

Nogomet -16.1.2020.

Nogomet je vrlo važna tema u našem Domu ;) Ovoga četvrtka jutro u Domu je bilo živahno jer se željno iščekivao popodnevni turnir.


PROČITAJ VIŠE

Suradnja s udrugom DEŠA DUBROVNIK

U sklopu aktivnosti volonterskog kluba i ekološke sekcije Doma, po povratku sa zimskih praznika učenice su s ravnateljicom i odgajateljicama, ubrale ljute naranče iz našeg vrta.


PROČITAJ VIŠE

Božićna zabava - karaoke party - 18.12.2019.

Samo što je završila večera, kroz Dom se osjetio šušur. Naše zborašice, sa svojom voditeljicom, našom odgajateljicom Đeni, uvele su nas dubrovačkom kolendom i božićnim pjesmama u ovu veselu večer, a nakon toga uslijedile su karaoke. 


PROČITAJ VIŠE

Božićna bajka u našem Domu

Čim je prosinac zakucao na naša vrata, otvorili smo škafetine,izvadili božićni nakit, ove godine upotpunjen ukrasima iz naše likovne radionice koju vodi odgajateljica Marina Bobić.


PROČITAJ VIŠE

Advent u Budimpešti, 4. - 8. 12.

U sklopu međudomske suradnje, naše pohvaljene učenice u pratnji ravnateljice Sandre, odgajateljice Đeni i psihologinje Darije, već su tradicionalno posjetile Budimpeštu, gdje su im domaćini bili prijatelji iz HOŠIG-a.


PROČITAJ VIŠE

Božićna radionica

Ovih dana , u božićnoj radionici koju vode odgajateljica Đeni Halilović Ramčić i psihologica Darija Stanić, s radošću i puno ljubavi  pekli su se medenjaci za bor i izrađivale ukrasne tegle.


PROČITAJ VIŠE

15. 11. - europski dan srednjoškolaca

Povodom obilježavanja Europskog dana srednjoškolaca 15. studenoga, Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziralo je Smotru radova učenika dubrovačkih srednjih škola.


PROČITAJ VIŠE

1. mjesto Anje Đuričić - 16. 11. 2019.

Djevojke u Domu vrijedno uče, odlaze na praksu, predstavljaju svoje škole u brojnim manifestacijama. Tako je naša Anja Đuričić osvojila je 1. mjesto u kategoriji slastičarstva na natjecanju u Splitu, koje se organizira u okviru AEHT - a, Europskog udruženja hotelskih i turističkih škola. Bravo, Anja!


PROČITAJ VIŠE

Božićne radionice

Svi željno iščekujemo prosinac i blagdanske radosti. Tako smo se i mi već počele pripremati za najljepše doba u godini.


PROČITAJ VIŠE

"Novela od Stanca" - 29. 10. 2019.

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige i upoznavanjem učenica s kulturnim životom Grada, provele smo ugodnu večer u Kazalištu Marina Držića uz Novelu od Stanca, znamenitog dubrovačkog komediografa Marina Držića.


PROČITAJ VIŠE

Dan kravate - 18. 10. 2019.

Kravata je univerzalno prepoznatljiv i cijenjen simbol hrvatske kulture. Učenice i djelatnici Doma,  zajedno su obilježili ovaj dan podsjetivši na važnost kravate u kulturi odijevanja, ali i očuvanju tradicije.


PROČITAJ VIŠE

Međudomska suradnja - Budimpešta

Dom učenica Dubrovnik već 19 godina njeguje suradnju s đačkim domom iz prijateljskog grada Budimpešte, a u sklopu kojeg djeluju i Hrvatski vrtić, osnovna škola i gimnazija.


PROČITAJ VIŠE

Međudomska suradnja – 1. listopada 2019.

U sklopu međudomske suradnje, učenice našeg Doma su, zajedno s učenicama Učeničkog doma Paola di Rosa i učenicima Muškog učeničkog doma, u znak zahvalnosti i sjećanje na poginule branitelje položile vijenac i zapalile svijeću kod Spomen . križa na braniteljskom groblju Boninovo.


PROČITAJ VIŠE

Palačinkijada

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Domu je organizirana palačinkijada. Bila je to jedna vesela večer, ispunjena smijehom, pjesmom, plesom, i naravno, palačinkama.


PROČITAJ VIŠE

FORUM MLADIH - Rukama složeno, 29.11.2023.

Naša zvjezdana i kreativna ekipa, Filip, Iris i Marko s odgajateljicom Marinom Bobić  sjajno nas je predstavila i na Forumu mladih - Rukama složeno, sa svojim radovima: modnim dizajnom Etno - đir i slikom "Lipa si lipa".


PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE