DOM UČENICA DUBROVNIK Prehrana

Vitamini za imunitet

POGLEDAJ TJEDNI JELOVNIK OVDJE!


Vitamini za imunitet


Pravilna prehrana od iznimne je važnosti u životu svakog čovjeka. U našem Domu posebno smo svjesni koliko je bitno razvijati i podržavati zdrave prehrambene navike u djetinjstvu i mladosti kako bi se utjecalo na ispravan način prehrane i zdravlje u odrasloj dobi. Stoga se trudimo promicati zdrave stilove života te omogućujemo učenicama svakodnevnu dostupnost i konzumaciju zdravih i svježih namirnica. U našoj "maloj kuhinji" učenice cijede sokove i prave smoothieje po vlastitim receptima od svježeg voća i povrća, badema, meda...


Bademi izvrsno djeluju na zdravlje cjelokupnog organizma, imaju odlična nutritivna svojstva, jako su dobar izvor antioksidanata, vitamina E i magnezija, reguliraju razinu šećera u krvi i razinu kolesterola.


Med jača imunitet, pomaže u suzbijanju kašlja, djeluje poput prirodnog cjepiva i sprječava alergije te utječe na poboljšanje kvalitete sna.

Voće, prehrana

Banane si izvrstan izvor željeza i pomažu u poboljšanju krvne slike, utječu na regulaciju krvnog tlaka, neutraliziraju želučanu kiselinu i stvara zaštitini sloj na želudcu, izvor su kalija koji potiče rad mozga i utječe na poboljšanje koncentracije, a tako i učenja te također regulira otkucaje srca i utječe na smanjenje stresa.


Citrusi (slatka naranča, ljuta naranča, mandarina, limun, kivi, grejp, limeta) izvor su vitamina C te su od neizmjerne koristi za imunitet i za smanjenje razine stresa, potiču rast i razvoj sluznice i kolagena što ima značajnu ulogu u zacjeljivanju rana.

prehrana

Mrkva je bogata beta karotenom čije redovito konzumiranje umanjuje rizik od pojave glaukoma i katarakta te pomaže u očuvanju vida i smanjuje kratkovidnost, mrkva štiti i kardiovaskularno zdravlje, a zbog obilja vlakana i pektina smanjuje povišeni kolesterol i podiže razinu doborg HDL kolesterola, preporučuje se i kod slabosti organizma i slabokrvnosti, a mrkva u kombinaciji s medom preporučuje se za jačanje imuniteta i bolesti grla. U vanjskoj primjeni mrkva zacjeljuje i ublažava opekotine,ekceme i rane.


Sve ove namirinice naše učenice koriste svaki dan, a mi se trudimo da ponudu što više proširimo.

GALERIJA SLIKA PREHRANA

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE