BOŽIĆNI KOLAČIĆI - MRAK DOBRI MEDENJACI 18.12.2024.g.

GALERIJA SLIKA
BOŽIĆNI KOLAČIĆI - MRAK DOBRI MEDENJACI 18.12.2024.g.

Veseli učenici 1. i 5. odgojne skupine sa svojim odgajateljicama Marinom i Marijanom počastili su nas šarenim, ukusnim božićnim medenjacima. 

Na njihovom sastanku  mutilo se, mijesilo, peklo, ukrašavalo, pjevalo, a, naravno, i jelo.  Domom se širio miris prefinih, slasnih medenjaka  koji su u trenu nestali.

Evo i recepta: 

Mrak dobri medenjaci

Sastojci:

  • - 150 g meda
  • -1 mala žlica sode bikarbone
  • -250 g masla
  • - 2 jaja
  • - 150 g šećera u prahu
  • - ½ kg oštrog brašna
  • - vrećice mješavine za medenjake
  • (po želji i više ili dodati još cimeta i naribati malo muškatnog oraščića)


Priprema:

Med zagrijati u mikrovalnoj pećnici pa mu dodati sodu bikarbonu i pažljivo promiješati.

Stvorit će se pjena pa pazite da vam ne iskipi.

Brašno prosijati, dodati mu mješavinu začina i sve dobro izmiješati.

Maslac pjenasto izraditi pa uz miksanje naizmjence dodavati jaja, šećer, med i brašno sa začinima.

Tijesto ostaviti 1 sat u hladnjaku. Zagrijati pećnicu na 170°C.

Lim obložiti papirom za pečenje pa slagati kuglice tijesta tako da među njima ostaje mali razmak jer tijekom pečenja kolačići rastu. Peći 10-12 minuta na 170°C.

Po želji medenjake ukrasiti/išarati čokoladnom glazurom (čokoladu otopiti, dodati joj malo ulja, dobro promiješati i kada se malo ohladi, ukrašavati).

 

GALERIJA SLIKA BOŽIĆNI KOLAČIĆI - MRAK DOBRI MEDENJACI 18.12.2024.g.

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE