Narančarolija - Dan Doma

GALERIJA SLIKA
Narančarolija - Dan Doma

Poseban je za nas ovaj datum, 3.2. Naš Dom stoljećima stoji pred ulazom u Grad, pogleda uvijek uprtog u zastavu Libertas i zaštitničku ruku sv. Vlaha. Ponosni smo, stoga, što je Dan našega Doma ujedno i blagdan našeg Parca.

Ove godine smo Dan Doma obilježili projektom "Narančarolija" želeći ispreplesti dubrovačku tradiciju sa sadašnjicom. Izbor teme za takav naš naum nije bio težak - naš đardin svojim bojama i mirisima krase ljute naranče...

Tako je literarna skupina s odgajateljicom Lenkom osmislila prigodan pano i bi grana puna naranača, a svaka naranča na njemu čuva stihove naših učenika.

Recitatori s odgajateljicom Blaženkom dočarali su stihove o naranči, kao i tradiciju uzgoja ljute naranče u dubrovačkom kraju.

Ekološka sekcija s odgajateljicom Dianom, po posebnom receptu, i uz pomoć spremačice Ane i kuhara Pera, pripremila je slastan džem od ljutih naranača iz našeg đardina.

Odgajateljica Đeni okupila je bend, za ovu prigodu u pojačanom sastavu - priključile su se teta Iva s recepcije, odgajateljica Blaženka i ravnateljica Sandra, i sve nas lijepo uvježbala za izvedbu pjesme "Izašla je zelena naranča".

A 1. odgojna skupina sa svojom odgajateljicom Marinom bila je kreativna i naše naranče, pomoću klinčića, dobile su vesela lica i ukrase, a Dom je još ljepše zamirisao.

Sve je objedinila medijsko-izdavačka skupina s odgajateljicom Blaženkom i tako su nastale fotgrafije i video - uradak koji smo objavili na svojim društvenim mrežama Facebook i Instagram (uceniciki_dom_dbk).

Nadamo se da smo vam uspjeli bar malo dočarati kako mi u Domu živimo i da će vam se svidjeti.

Uz poruku ravnateljice našoj maloj i složnoj domskoj obitelji:

" Možda ne mislite tako, ali svatko od vas svaki dan utječe na svijet oko sebe. Na vama je da odaberete kakav će taj utjecaj biti, a poznavajući vas, znam da će biti sjajan, nasmijan i prijateljski.

Dovoljno je da poštujete sebe, jedni druge i okoliš. Jer tako poštujemo sve one koji su bili prije nas i čuvamo ga za sve one koji će doći poslije nas",

neka se kroz naš Dom i dalje čuju smijeh i pjesma, sretan nam Dan Doma!

Živio Sv. Vlaho!

Svijetlimo skupa!

GALERIJA SLIKA Narančarolija - Dan Doma

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE