ZDRAV RAZVOJ MLADIH - 7.04.2023.

GALERIJA SLIKA
ZDRAV RAZVOJ MLADIH - 7.04.2023.

Naši učenici, u pratnji odgajateljice Dolores, koordinatorice Vijeća učenika našeg Doma, sudjelovali su na predavanju za učenike, roditelje i nastavnike "Zdrav razvoj mladih" u Dvorani Ivana Pavla II, koje je, u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko- neretvanske županije, održala izv.prof.dr.sc. Katarina Dodig - Ćurković, dr.med. specijalistica psihijatrije, subspecijalistica dječje i adolescentne psihijatrije i forenzičke psihijatrije.

Dr. Dodig - Ćurković već 16 godina radi s djecom adolescentske dobi i cijelo je predavanje upotpunila primjerima iz svoje prakse.

Nažalost, velik je porast broja djece s mentalnim poteškoćama i brojke su zabrinjavajuće. Doktorica je istaknula kako je važno da roditelji što više razgovaraju sa svojom djecom, a djeci je skrenula pozornost da ne zaborave da uz svoja prava, na koja se često vole pozivati, imaju i dužnosti i obveze. Upozorila je i na čestu stigmatizaciju djece koja odlaze psihologu/psihijatru te podsjetila da takva djeca trebaju naše razumijevanje i empatiju.

Predavanje je zaista bilo zanimljivo, poučno i svima jako potrebno.

GALERIJA SLIKA ZDRAV RAZVOJ MLADIH - 7.04.2023.

Kontaktirajte nas


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE